Welkom bij DigiAlternative

Data Visualisation

Hoe zorg je er nu voor dat mensen de data gaan begrijpen?

Hoe zorg je er nu voor dat data echt gebruikt gaat worden in de organisatie als stuur informatie?
Het is een veel voorkomende vraag en worsteling voor management. De traditionele manier van data weergeven, dashboards, heeft zo zijn beperkingen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat eigenlijk maar 1/3 van de mensen werkelijk begrijpt wat de data in zo’n dashboard betekend. Zijn er dan geen manieren om de data voor zichzelf te laten spreken.

Geen Innovatie zonder creativiteit.

Het verschil tussen creativiteit en innovatie ligt in de toepassing. Een creatief idee wordt pas een innovatie als het idee ook werkelijk geïmplementeerd wordt. Creativiteit is het voorstadium voor innovatie, maar juist aan creativiteit ontbreekt het binnen veel organisatie. Vaak hebben organisaties door verregaande processen en procedures de mensen geconditioneerd om niet meer creatief te zijn.

Bij creativiteit spelen 3 componenten een belangrijke rol: creatieve denkvaardigheden, expertise en motivatie.

Een creatieve geest is veelal eigenwijs, doorzetten en durft het met anderen oneens te zijn om de status quo te doorbreken.

Tegelijkertijd is een creatief persoon in staat om te zoeken naar oplossingen en deze oplossingen te “incuberen”, oftewel het even laten rusten en later weer op te pakken.

digialternative_brain3

Een zo breed mogelijke kennis vanuit verschillende velden help om een groot aantal associaties en combinaties van ideeën die tot nieuwe ideeën kunnen leiden.

Opzoek naar innovatie maar mist de creativiteit?

Motivatie bepaalt of er überhaupt iets gedaan wordt. Specifiek intrinsieke motivatie speelt een grote rol bij creativiteit.

Laat Digialternative de creativiteit brengen, door onze kennis op technologisch vlak, en de mogelijkheid om processen snel te overzien, kunnen we meestal snel een paar innovatie richtingen aangeven.

Plan een afspraak met mij

.